Workshop fermenteren op Taribush Kuna festival 2019

Workshop fermenteren op Taribush Kuna festival 2019

Workshop fermenteren op Taribush Kuna festival 2019

Net als vorige jaren gaat Marc-o-biotica (Marc van der Zalm) in samenwerking met Agriton organisch afval  inzamelen op het 11e Taribush Kuna festival in Dwingeloo (Dr.).

Daarnaast is er tijdens het festival 2 keer per dag een workshop “Fermenteren voor moestuin en keuken“. Hier worden de basis vaardigheden voor het maken van Bokashi, maar ook fermentatie van groente, wijn en yoghurt besproken. Deelnemers kunnen zich dagelijks melden om 13:00 en 15:00, bij de E.M.-tent op het festivalterrein.

In de E.M.-tent kunnen bezoekers ‘s avonds de stilte ervaren van de Hado van prof. Higa. Van 20:00 tot 21:00 ontspannen in het bioresonatieveld van de Hado op rustgevende muziek.

Ook wordt er weer eten voor de vrijwilligers gekookt met biologische producten gekweekt op de Bokashi van Taribush Kuna festival van vorig jaar.

Bij de verschillende Foodtrucks worden schillen, voedselresten en natuurlijk een grote hoeveelheid koffiedrap ingezameld. Dit wordt direct verwerkt tot Bokashi door het te mengen (enten) met bokashi-starter. Door dit luchtdicht te verpakken zal het fermentatie proces meteen opgang komen.

Na twee a drie weken is de Bokashi klaar om te verwerken in de moestuin.

Een perfecte basis voor de kweek van groenten voor Taribush Kuna 2020.

Reageren is niet mogelijk.